Dag 10 - Weer een dag vol prijzen

Vanochtend vroeg zaten wij alweer in de bus naar de Antwerp Expo. Wij gingen naar het judo kijken waar Stephanie, Heleen, Priscilla en Rob ’s ochtends in actie kwamen. Het was hun finale dag! Heleen mocht de spits afbijten tegen een dame uit België. De tribunes zaten tot de nok toe vol met Belgen dus het was geen ideale situatie. Dat deerde Heleen echter niet want na 3min was er nog geen winnaar uit de bus gekomen. De twee dames moesten nog 1min doorspelen waarbij degene die als eerst scoorde had gewonnen. Duidelijke taal voor Heleen, want na een paar seconde was het klaar: Heleen had gewonnen! En zo zette ze haar winnende reeks door en won ze alle drie haar wedstrijden: goud!

De volgende op de mat was Stephanie. Zij was klaar voor de strijd en dat was aan alles te zien! Haar eerste wedstrijd was heel spannend en was na 3min ook nog niet besloten. Na een extra minuut was er nog steeds geen winnaar. De scheidsrechters moesten bijeenkomen om een winnaar aan te wijzen. Helaas werd het haar tegenstanders, volgens menigeen onterecht overigens. Gelukkig gingen haar volgende twee partijen stukken beter; zilver als resultaat!

Priscilla was intussen ook al begonnen aan haar finale dag. Man bijt hond was er ook bij om Priscilla te volgen, wat het voor haar extra spannend maakte. Gelukkig kon Priscilla prima omgaan met de spanning en wist ze al haar wedstrijden te winnen! Zelfs haar laatste potje tegen de twee na beste judoka van België wist ze te winnen. Top gedaan Priscilla, goud!

Rob was de laatste op de planning. Hij deed het super en had twee van de drie partijen gewonnen. Zijn laatste partij was tegen een Engelsman. Hij was maar net aan z’n potje begonnen toen het noodlot toesloeg. Rob schreeuwde het uit. Hij had z’n knie verdraaid waardoor zijn knieschijf niet meer op de juist plek zat. De EHBOers waren gelukkig snel ter plaatse en voor wij het wisten was ook onze ploegarts Teun ter plaatse. Helaas moet Rob ons, Team NL, hierdoor verlaten. Eén schrale troost is dat hij wel met een zilveren medaille naar huis gaat. Goed gedaan Rob!

De teller van judo: 5x goud, 3x zilver

Op het voetbalveld was het een spannende dag. Wij waren de heren ’s ochtends vroeg al tegen gekomen en er was genoeg spanning op de gezichten te merken. Na de verloren wedstrijd van gisteren moesten de heren vandaag eigenlijk winnen. Als ze dat niet zouden doen, dan was er de mogelijkheid dat ze eruit lagen. Om 12.30u stond België 3 op het programma. Het was een bloedstollende wedstrijd waarbij de heren alles gaven. Helaas gaven zij een 3-1 voorsprong uit handen en verloren de heren uiteindelijk met 3-4. Hun plaatsing in de poule was nu alles afhankelijk van de andere uitslagen. Rond 16.30u kregen we het verlossende telefoontje; de heren hebben het gehaald en mogen morgen de finalewedstrijd spelen om de derde of vierde plaats!

De teller van voetbal: staat nog op 0. Morgen spelen zij dus om de derde of vierde plaats.

De zwemmers waren intussen druk met divisioningswedstrijden in de ochtend. Michael, Karin, Maria en Eva moesten de 25m rugslag zwemmen. Allen deden het goed en volgens het boekje. Morgenochtend begint de finale al om 10.30u dus allemaal vroeg naar bed. In de middag moest de finale 25m schoolslag gezwommen worden. Rolph, Eva en Maria waren degene die aan de bak moesten. Alle drie deden het top! Eva en Maria moesten het tegen elkaar opnemen in hun finale. Eva ging er als een rakket vandoor en was daardoor net een stukje sneller dan Maria; goud voor Eva en zilver voor Maria. Nederland op de eerste en tweede plaats! Rolph “ging er als een idioot vandoor” aldus Michael. Wederom goud voor Rolph. Zijn tweede van deze European Games!

De teller van zwemmen: 4x goud, 4x zilver, 1x brons, 1x vijfde, 1x zevende, 1x achtste

Richard en Hessel hadden vandaag beide nog een enkelspel finale te spelen. De wedstrijden waren pas in de middag waardoor zij in de ochtend nog genoeg tijd hadden om naar Healthy Athletes (HA) te gaan. De heren hadden al een gedeelte van HA gedaan, waardoor zij eigenlijk alleen nog naar Fit Feet moesten. Bleek dat nou net de leukste afdeling te zijn omdat ze daar gratis een paar Nike schoenen kregen! Nadat ze die hadden opgehaald kwamen ze bij de judomat om de judoka’s aan te moedigen. Op een gegeven moment was het echter tijd om naar de tafeltennis hal te gaan. Er moest immers nog een finale gespeeld worden! Helaas wisten beide hun wedstrijd van vandaag niet te winnen; het werd voor beide zilver!

De teller van tafeltennis: 3x zilver

Op Balendijk hoefde vandaag alleen Marijn te fietsen. Om 13.30u moest hij de 10km wegwedstrijd fietsen. Het was een spannende race en het was stuivertje wisselen voor de derde plaats. Helaas wist zijn tegenstander hem net voor te blijven waardoor hij vierde werd. Nog steeds een super prestatie!

De teller van wielrennen: 4x goud, 1x zilver, 1x vierde, 2x vijfde, 1x zesde

Op atletiekbaan Den Uyt was het weer een prachtige dag die begon op het onderdeel verspringen. Alle dames moesten vandaag aan (of eigenlijk; springen in) de bak, maar Sira moest als eerste. En niet onverdienstelijk; sprong Sira zich naar zilver! Vervolgens stond voor haar en voor Lieke de 1.500m op het schema. Op het heetst van de dag moesten zij de strijd aan tegen elkaar. Normaal gesproken is Lieke sterker op de 1.500m, maar ze had haar draai niet te pakken vandaag. Daar profiteerde Sira vervolgens van. Goud voor Sira en zilver voor Lieke! Na de 1.500m moest Lieke een paar uur later verspringen samen met Margriet. Ook hier kon Lieke haar draai niet vinden maar dan nog deed zij het super; zij won zilver! Margriet deed het bijna net zo goed als tijdens de divisioning en sprong 2,98m. Daarmee gaat zij met brons naar huis. In de namiddag moesten Uberto en Jordy allebei nog de 400m in hun eigen categorie lopen. Uberto mocht als eerst en ging goed van start. Na 200m kwam hij op kop en daar bleef hij ook; goud met een tijd van 54.97sec! Een half uur later mocht Jordy zich aan de start melden. Vooraf had hij moeite zich te concentreren (zo was hij aan de startlijn gekke bekken aan het trekken) maar na wat “strenge” woorden van coach Karien ging hij opletten. Jordy begon op baan 2 dus het duurde even voordat hij de rest kon inhalen, maar na 250m lag hij op kop. Hij dacht echter met nog 100m te gaan dat de winst binnen was; niks was minder waar. Gelukkig zag hij uit zijn ooghoek de tegenstander dichterbij komen waardoor hij net op tijd de turbo kon aanzetten; weer goud voor Jordy!

De teller van atletiek: 5x goud, 5x zilver, 2x brons, 1x zesde

Al met een mooie dag met heel veel ups en één down; dat Rob naar huis moet vanwege zijn blessure. Heel Team NL gaat je missen Rob. Tot snel en heel veel beterschap!

De teller van Team NL: 18x goud, 16x zilver, 3x brons, 1x vierde, 3x vijfde, 2x zesde, 1x zevende, 1x achtste