De week van: Michel Martijnse, Head of Delegation Team NL

Over precies 19 dagen beginnen de Special Olympics World Games 2015 in Los Angeles. In aanloop naar de World Games hebben wij elke week een Team NL sport belicht die meegaan naar LA.

Inmiddels zijn alle 13 hoofdcoaches aan de beurt geweest dus is het tijd voor Michel Martijnse, Head of Delegation van Team NL. Via vijf vragen aan Michel willen wij hem wat beter leren kennen. Lees hieronder zijn verhaal.


 

1. Hoe ziet jouw week, de week voor de presentatie van de ploeg, eruit?
Buiten het feit dat mijn functie als Head of Delegation (HOD) een vrijwilligersfunctie is, ben ik door de week voornamelijk druk als Commercieel Manager binnen de organisatie Kenneth Smit.

Dit neemt niet weg dat ik uitkijk naar het ontvangst van alle sporters en hun ouders op 11 juli aanstaande. Zoals jullie wellicht weten zijn er ruim 70 ouders die de ploeg aan komen moedigen in LA, waar we natuurlijk erg trots op zijn. Ik ben dan ook benieuwd naar de antwoorden op de vragenlijst die naar ze zijn toegestuurd, zoals bijvoorbeeld “wat heeft u ondernomen om anderen te laten weten dat uw zoon/dochter mee gaat naar de Special Olympic World Games?”

Tenslotte is de deelname van hun zoon of dochter dan wel broer of zus een kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan. Wel is het belangrijk te melden dat mede door middel van dit evenement de levens van deze sporters zullen veranderen. Aangezien ik als HOD meerdere World Games mee heb mogen maken, kan ik melden dat uit onderzoek is gebleken dat de sporters na deelname trotser en zelfredzamer terug zullen keren. Dit alles door het feit dat ze tijdens dit unieke evenement hun talenten en vaardigheden op wereldniveau hebben kunnen laten zien en dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als ieder ander.

2. Wat is jouw functie in Los Angeles?
Tijdens dit evenement ben ik als HOD verantwoordelijk voor Team NL en wordt hierbij ondersteunt door Assistant Head of Delegation (Natascha Bruers), Ploegarts en Vertrouwenspersoon (Teun van Egmond) en twee extra Assistent Staff (Hilda Huizing en Peter Scholten). Natascha zal zich voornamelijk bezighouden met het sporttechnische aspect, Teun zal zich buiten vertrouwenspersoon richten op de medische zorg en Hilda en Peter helpen waar nodig Team NL. Daarnaast zal er ook een media team meereizen naar LA, bestaande uit (sport)fotograaf (Rachelle Cornelissen-Wenting) en Communicatie medewerkster (Rachel Richardson). Zij zullen er samen voor zorgen dat iedereen ons zoveel mogelijk kan volgen via de (social) media.

Mochten je vrienden, ouders of collega’s nog niet bekend zijn met onze social media pagina’s, waarop al het nieuws en informatie over Team NL te volgen is, dan zie je hieronder alles op een rijtje.

Volg de Special Olympics World Games via www.LA2015.org of download de LA2015 app in Play Store (Android) of App Store (iOS).

3. Ben je klaar voor de World Games?
Na een intensieve voorbereiding van maanden staat het mooiste sportevenement van 2015 voor de deur. Meer dan een jaar geleden zijn we met zijn allen begonnen aan een missie waar velen van ons tot nu toe alleen maar van konden dromen. Het is dan ook mooi om te zie hoe alle coaches al tijdens de voorbereidingen bezig zijn geweest om het beste in de sporter naar boven te halen. Komende week zetten we de laatste puntjes op de “i” om daarna te beginnen aan een reis waar we zo naar uitgekeken hebben.

4. Heb jij je nog speciaal voorbereid op de World Games?
Net als in de voorgaande World Games vind ik het belangrijk een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een missie die voor velen van ons een ultieme droom is en waaraan voor mij een doelstelling is gekoppeld om het beste in de persoon naar boven te halen. Hierbij maakt het niet uit waar je vandaan komt of hoe goed je bent, maar dat een ieder op zijn manier kan presteren.

5. Waar kijk jij het meeste naar uit in LA?
Ik kijk er nu al naar uit om twee weken tussen duizenden sportfanaten te zitten. Daarnaast hoop ik dat ik een aantal van jullie persoonlijk kan/mag feliciteren na het behalen van een medaille. Kortom, genieten van volle tribunes, enthousiaste vrijwilligers en gedreven sporters en coaches.

Op de foto de Staf van Team NL. Van links naar rechts; Rachelle, Michel, Hilda, Peter, Teun, Natascha en Rachel.