Dinsdag 21 juli - Een lange dag!

De dag begon voor velen vroeg omdat Team NL al om 07.15u moest verzamelen op Schiphol! Voor velen betekenden dit dat ze er al voor 7u wilden zijn, zodat ze zeker wisten dat ze op tijd waren. Het inchecken ging vlug en op een enkele probleem na (zoals het verkeerde nummer op het ESTA formulier) kon om 8u het officiële gedeelte beginnen met diverse welkomstwoorden en natuurlijk de officiële overdracht van de ploeg aan Michel Martijnse, Head of Delegation. Na een succeswens van Dave Mantel én Theo Bos was het tijd om afscheid te nemen van vrienden en familie die aanwezig waren en kon Team NL via een erehaag richting de douane.

Eenmaal door de douane verliep de route naar het KLM vliegtuig soepel en voor we het wisten zaten wij met z’n allen in het vliegtuig, klaar voor vertrek. Dankzij de ontzettend aardige stewards en stewardessen beleefden wij de perfecte vlucht. Er waren alleen maar blije gezichten te zien, op degene na die een beetje ziek waren (van de spanning en/of heimwee). Aan het einde van het vlucht kregen we zelfs een goodie-bag van de cabin crew met chocola, een keycord en een dopper bidon!

Na de landing op het vliegveld van Los Angeles zaten we alweer snel in de bus naar LMU, Loyale Marymount University, om de accreditatiepassen op te halen voor de World Games. Helaas was het daar behoorlijk druk en verliep niet alles volgens de planning waardoor het veel zitten en wachten was. Uiteindelijk zaten wij rond 17u in de bus naar onze Host Town Fountain Valley.

Toen wij in Fountain Valley aankwamen wisten we niet wat ons overkwam. We kregen een politie-escorte en werden onder luid gejuich, applaus en muziek door honderden mensen ontvangen. Wat een belevenis! De sporters en sommige coaches waren inmiddels al wel behoorlijk moe, dus na het avondeten (typisch Amerikaanse pizza) was het tijd om richting de hotels te gaan. Een gedeelte van de sporters zit in Fountain Valley in een hotel, het andere gedeelte in een hotel in Huntington Beach. Beiden prachtige hotels waar het vanavond al vroeg stil was omdat iedereen kapot was.

Op naar morgen waar we Fountain Valley en Huntington Beach gaan ontdekken!