Dinsdag 28 juli - Nog meer prijzen

Vandaag stond voor ons skeeleren, handbal, bowlen en zwemmen op het programma. Een druk programma, maar alles sloot mooi op elkaar aan en was bij elkaar in de buurt. We begonnen bij het skeeleren en zaten op tijd in de bus naar het LA Convention Center. Alle vier de skeeleraars moesten vandaag finale wedstrijden skeeleren. Sara mocht als eerste de baan op voor haar 1000m finale. Ze zat in een lastige poule en maakte zich vooraf druk over haar kansen. Cynthia probeerde haar gerust te stellen en Sara zei tegen zichzelf dat ze aan de woorden van Peter Faber moest denken “Ik kan het, ik wil het, ik doe het, NU!” Gelijk na het startschot zat zij op de derde plek. Ze bleef vechten en kwam zelfs op de tweede plek terecht! Halverwege begon het echt spannend te worden want een meid uit India zat haar op de hielen. Sara en India waren de allerlaatste aan het inhalen toen India haar kans greep. Ze ging voor de binnenbocht wat haar lukte. India nam echter ook de allerlaatste mee en kwamen beiden ten val! Het gebeurde allemaal voor de neus van Sara die zich net op tijd om de botsing heen wist te manoeuvreren. Dat betekende zilver voor Sara!

Geen kwartier later kwam Ilyasse de baan op. Hij ging er als een speer vandoor en op de tribune waren de toeschouwers bang dat hij uit de bocht zou vliegen. Ilyasse wist zich echter mooi de bocht in te manoeuvreren en kwam zonder problemen de bocht door. Hij werd echter op de hielen gezeten door een jongen uit Chinese Tapei. Ilyasse wist breed genoeg te schaatsen en hield hem achter zich. Hij en Chinese Tapei gingen net als Sara ook de allerlaatste inhalen die (irritant) in de weg ging skeeleren! Ilyasse werd bijna van de baan gedrukt door de allerlaatste waardoor Chinese Tapei zijn kans kon pakken. Gelukkig bleef Ilyasse op de been en kon hij zijn revanche pakken! Met nog 2 ronden te gaan gaf de boosheid Ilyasse een extra boost waardoor hij de allerlaatste en Chinese Tapei beide inhaalde op het rechte stuk. Weer was de tribune bang dat hij uit de bocht zou vliegen, wat gelukkig weer niet gebeurde. Ilyasse kwam als eerste over de streep!

In de middag moesten Barbara en Ricardo hun 300m skeeleren. Met succes! Ricardo wist de eerste prijs binnen te slepen en Barbara de tweede. Hierdoor komt de teller van Team NL Skeeleren op 2x goud en 2x zilver!

Na de prijsuitreiking van Sara en Ilyasse, die helaas langer duurde dan gepland, was het haasten naar de naastgelegen handbal wedstrijd. Team NL Handbal moesten hun eerste poulewedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) spelen. Het fluitsignaal klonk wat helaas niet helemaal was doorgedrongen tot het team want binnen 10sec had VAE gescoord. Het team deed zijn best maar had moeite met de snelle en fysieke VAE. Na wat tactische wijzigingen konden zij zich beter staande houden en scoorde zij een aantal doelpunten. Keepster Monique wist intussen het aantal tegendoelpunten beperkt te houden maar dat was helaas niet genoeg; ze verloren met 10-17.

Net na het begin van de tweede helft gingen wij alweer richting de volgende sport: bowlen! Het lag op geen 10min wandelen van het LACC af wat dus ideaal was. Wouter en Joyce hadden hun dubbels finale die iets later ging beginnen vanwege het uitlopen van andere wedstrijden. Beide zaten er relax bij en Wouter zat een beetje mee te deinen op de muziek voorafgaand aan de wedstrijd. De vader en broer van Wouter zaten op de tribune en bij het navragen leek de relaxheid van Wouter misschien schijn. Ze hadden 5min om in te gooien wat uiteindelijk betekende dat zij allebei maar twee ballen konden gooien. De wedstrijd begon en Wouter was echt relax want hij gooide gelijk een spare! Bij Joyce liep het ook als een tierelier want ze gooide de ene na de andere strike! Vandaar dat zij dan ook haar PR heeft verbeterd naar 150 punten. Uiteindelijk werden Joyce en Wouter met meer dan 100 punten verschil eerste! Hierdoor komt de teller van Team NL Bowlen op 1x goud.

Wij waren helaas al voor het einde van de wedstrijd bij de bowlers vertrokken om net op tijd bij de 4x100m estafette van de lange afstand zwemmers in het zwembad van USC te zijn. Wij moesten er een sprintje voor trekken (van de bowlingbaan tot aan LACC) maar konden gelijk de bus instappen en waren op tijd voor de estafette. Voorafgaand aan de wedstrijd was er in het zwembad wederom enige chaos waardoor de zwemmers overstuur waren geworden. Gelukkig kon coach Carmen de vier sporters bij de les krijgen en waren ze klaar voor de wedstrijd! Lars mocht als eerste vertrekken en vloog na het startsignaal dan ook uit de startblokken. Hij bleef lang bij de Australiër in de baan naast hem, maar langzaam maar zeker trok die toch verder weg. De volgende was Esmee Anne gevolgd door Elisabeth. De race leek gelopen want Australië was niet meer te achterhalen. Als laatste dook Wessel het zwembad in en zette de achtervolging in op de Australiërs die helaas echt niet meer in te halen waren. De vier hadden vijf seconden van hun divisioningstijd af gezwommen en wonnen daarmee zilver voor Team NL Lange afstand zwemmen. Coach Carmen was dus erg blij! Hierdoor komt de teller van Team NL Lange afstand zwemmen op 1x zilver.

Eerder op de middag had Miranda van Team NL Zwemmen de finale van de 50m vrij. Miranda deed het super goed en won goud! Hierdoor komt de teller van Team NL Zwemmen op 3x goud, 2x brons en 1 diskwalificatie.

Op Long Beach hadden een aantal van de wielrenners vandaag een 25km wegrit finale wedstrijd. Davy, Otto en Walter moesten op het heetst van de dag (12.30) in dezelfde divisie tegen elkaar racen. Er werd hard gereden en al snel moesten Walter en Otto lossen. In de tweede ronde was er een botsing tussen twee Russen die Davy nog maar net wist te ontwijken. De Belg die achter Davy reed was minder gelukkig, ging over de kop en werd per ambulance afgevoerd met een vermoedelijke sleutelbeen breuk. Er was hierdoor nog een kopgroep van vier wielrenners over die keihard over het parcours in Long Beach fietsten. Davy zat in die kopgroep maar moest het in de sprint afleggen. Davy werd vierde, Walter vijfde en Otto zesde. Hierdoor komt de teller van Team NL Wielrennen op 1x vierde, 1x vijfde en 1x zesde. In de ochtend hadden Danny en Jozua een 5km tijdrit divisioningswedstrijd die goed is verliep. Morgenmiddag is hiervan de finale.

De sporters van Team NL Gymnastiek waren vandaag op USC te vinden. Na een bezoek aan Healthy Athletes hebben ze de zwemmers aangemoedigd.

Op de atletiekbaan hadden Dennis en Bjorn vandaag verspringen. Bjorn had beter gekund maar bewaart dat voor zijn finale. Dennis sprong bijna even ver als zijn PR. In de middag was de 4x400m estafette waar Bjorn, Dennis, Sander en Sanne aan meededen. De vier hebben een mooie tijd neergezet en coaches Herman en Caro waren erg tevreden!

In de dojo op UCLA was er vandaag divisioning wat goed is verlopen. De tijden van de judoka’s waarop ze de finale moeten judoën zijn hierdoor bekend geworden; woensdag moeten Robin en Vivian, donderdag Timo en Bianca en op vrijdag moeten Henry, Daan, Denise en Heidi.

Op de tennisbaan waren er vandaag weer divisioningswedstrijden die goed zijn verlopen. Vanaf morgen beginnen daar de finalewedstrijden.

Team NL Paardrijden moest vandaag de divisioning doen. Hieruit kan (in tegenstelling tot andere sporten) niks worden geconcludeerd. Het is dus afwachten in welke divisie de vier ruiters terecht komen. Morgen hebben zij alle vier sowieso de English Equitation proef, donderdag een trail voor drie van de vier en vrijdag dressuur voor alle vier. In Nederland is er alleen dressuur op Special Olympics evenementen maar gezien de sporters hier een week de tijd hebben kunnen er ook andere onderdelen op het programma. Daar maken de sporters en coach van Team NL Paardrijden met plezier gebruik van!

Op het voetbalveld moest Team NL Voetbal het opnemen tegen de Farao Eilanden. Een oude bekende want in de voorronde speelde ze 1-1 gelijk en dus waren de jongens uit op revanche. Helaas begon de wedstrijd weer hetzelfde als gister en kwamen ze snel op een 1-0 achterstand. De jongens waren weer te gespannen en lieten zich meeslepen in die emoties. In de drinkpauze wisten de coaches hun sporters weer bij de les te krijgen want voor het einde van de eerste helft was het al 2-1. Deze stijgende lijn wisten de jongens door te zetten waardoor zij de wedstrijd uiteindelijk wonnen met 4-1.

Tot slot waren de zeilers van Team NL vandaag ook weer bij Long Beach te vinden. Er zijn uiteindelijk drie niveaus in de klasse van onze Unified zeilers, waarbij Toon en Michael in de ‘gold fleet’ zitten en Foeke en Michiel in de ‘silver fleet’. Coach Mark is tevreden en heeft niks te klagen.

De teller van Team NL staat vandaag op 6x goud, 3x zilver, 2x brons, 1x vierde, 1x vijfde, 1x zesde en 1 diskwalificatie.

De sfeer in heel Team NL is ontzettend goed. Op USC en UCLA kunnen de sporters het goed met elkaar vinden en proberen zij wanneer mogelijk elkaar aan te moedigen tijdens de wedstrijden. Iedereen is erg begaan met elkaar en vragen continu hoe de wedstrijden gaan. Ondanks de afstand een hecht team!