Host town dag 3

De dag begon weer vroeg voor Team NL. De meeste hadden gelukkig wat beter geslapen dan de nacht ervoor omdat ze inmiddels gewend waren aan de bedden. Na het ontbijt moesten ze alle spullen pakken voor de rest van de dag, want ze zouden de rest van de dag op pa4d zijn!

Het ochtendprogramma bestond uit een rondleiding over de markt van Sint Niklaas. Rondom de markt waren allerlei bezienswaardigheden waar de sporters & coaches uitleg over kregen. Na alle verhalen mocht er geshopt worden op de markt. Ze hadden een half uur de tijd, dus veel geld kon er niet worden uitgegeven. Rond 11.30u werden we bij een dag- & woonvoorziening in de buurt van de grote markt verwacht, waar we koffie & thee kregen. Nadat iedereen had genoten was het tijd voor een wandeling naar de lunchplek. Na een kwartier wandelen werd er een heerlijke lunch voorgeschoteld. Wederom met soep! Dit keer was het echter een courgettesoep, in plaats van tomatensoep.

Na de lunch was het tijd om al het eten er weer eens af te sporten. De zwemmers mochten hun badpak aantrekken en gaan oefenen op de start. De voetballers gingen een warming up doen op verschillende opblaasbare apparaten en de tafeltennissers gingen boven de brandweerkazerne hun opslag oefenen. Een grote groep van de sporters (die vandaag niet hoefden te sporten) ging met de tafeltennissers mee; zij kregen namelijk een rondleiding bij de brandweerkazerne! Na het bekijken van de vele brandweerwagens mochten ze ook met een brandweerslang water spuiten, een brandweerpak aantrekken en poseren voor een groepsfoto naast een brandweerwagen. De overige sporters gingen met de zwemmers mee naar het zwembad; zij konden de middag lekker gaan vrij zwemmen.

Nadat de zwemmers, tafeltennissers en brandweerbezoekers klaar waren, gingen ze richting de voetbalvelden. Daar gingen was namelijk ook het avondeten: friet met saté of kaassoufflé. Het smaakte heerlijk en nadat iedereen klaar was met uitbuiken was het tijd voor de karaoke! Eén van onze Belgische gastheren trapten de avond af met zijn zoon en zongen verschillende liedjes. Zo ook Brabant van Guus Meeuwis waardoor bijna iedereen begon mee te zingen. Even later was het tijd voor Team NL! Een aantal sprongen gelijk achter de microfoon, waaronder Jordy, maar de meeste gingen meedansen en meezingen vanaf de dansvloer.

Al met al bleef het nog lang onrustig in St. Niklaas.