Nationaal Wieler Evenement 2015 in Utrecht

Klik hier voor de resultaten van het Nationaal Wieler Evenement 2015.Afgelopen weekend, zaterdag 13 juni, is met succes het Nationaal Wieler Evenement in Utrecht georganiseerd. Het Nationaal Wieler Evenement maakte dit jaar onderdeel uit van één van de side events van de Tour de France in Utrecht. Hierdoor was er geen aparte openings- en/of sluitingsceremonie. Dat mocht de pret in Utrecht echter niet drukken!

Heel Team NL Wielrennen was ook van de partij in Utrecht en onder begeleiding van speaker Henk-Jan Kerkhoff gingen alle wielrenners rond 17.00u van start. De wedstrijd duurde bijna een uur en in de laatste 10 minuten werden nog 2 ronden gefietst, waarbij de winnaar over de finish sprint.

De snelste van de dag was Martijn Roest. Martijn bleeft lang in de kopgroep zitten op het mooie slingerende parkoers in het Wilhelminapark, met één gemene scherpe bocht op zo'n 300 meter voor de finish. Eén keer demarreerde de drievoudig wereldkampioen ID-cycling Martijn, dat er voor de achtervolgers geen houden meer aan was. Het verschil bleef tussen de tien en twintig seconden, maar in de laatste ronden lieten de achtervolgers het lopen. Met bijna anderhalve minuut voorsprong kwam Martijn als winnaar over de finish.