15 oktober Paralympische Talentdag

Ben jij op zoek naar meer uitdaging in je sport en bij het winnen van een medaille? Dan is de Paralympische Talentendag van NOC*NSF misschien iets voor jou!

Voor de Paralympische Spelen van 2020 en 2024 zijn NOC*NSF en de sportbonden op zoek naar nieuw talent! Op zondag 15 oktober 2017 vindt in Amsterdam de negende NOC*NSF Paralympische Talentdag plaats. Tijdens deze dag beoordelen bondscoaches van verschillende zomersporten de potentie van de deelnemende sporters. NOC*NSF en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie. Voor meer informatie over de Paralympische Talentdag, zie www.paralympisch.nl/talentdag.

Sinds 2009 hebben er meer dan 400 jongeren met een beperking deelgenomen aan de NOC*NSF Paralympische Talentdag. Hiervan zijn meer dan 35 sporters nog actief in programma’s onder regie van de sportbond. Maar liefst 16 van deze sporters hebben deelgenomen aan de Paralympische Spelen in Rio waarvan er 5 een medaille hebben behaald. Uit de analyse van de aanmeldingen voor de Paralympische Talentdag en hierop volgende doorstroom naar programma’s is de vakkennis van de professionals uit het veld onmiskenbaar gebleken, een prachtig resultaat!

Wie zoeken NOC*NSF & de sportbonden?
Sporters tussen de 12 en 35 jaar met een handicap. Deze handicap kan verschillen van het missen van drie vingers tot het hebben van een dwarslaesie. Voor specifiekere informatie zie www.paralympisch.nl/talentdag/profielparalympisch. Hier staat ook de link naar de Paralympische Sportwijzer, waarin de sporten en de verschillende handicaps worden benoemd.

Sinds 2012 mogen ook sporters met een licht verstandelijke handicap (max IQ 70) meedoen met de Paralympische Spelen. Zij kunnen deelnemen aan atletiek, tafeltennis of zwemmen.