Nieuws

08-05-18Help jij sporters met een verstandelijke beperking gezond worden?

In het weekend van 8, 9 en 10 juni zijn de Special Olympics Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek! Hét sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking, die om het jaar ergens in Nederland wordt georganiseerd. Ruim 2.000 sporters zullen in de Achterhoek de strijd met elkaar aangaan in 21 verschillende takken van sport; van atletiek tot voetbal, badminton tot zwemmen.

18-04-18Vacature: Clinical Director Health Promotion

Wij zijn op zoek naar naar een Clinical Director Health Promotion! 

12-04-18Beautymerk Mylène zet Special Olympics sporters in bij campagne

Utrecht, 12 april 2018Samen zijn we mooier! Dat viert beatymerk Mylène vandaag met de lancering van haar nieuwe #lovely-collectie. Vier Special Olympics sporters (twee Nederlanders en twee Belgen) stralen in de spotlights van de voorjaarscampagne van het Belgische beautymerk.

20-03-18Vacature: Coördinator Healthy Athletes

Om de voorbereiding en logistieke uitvoering van het programma Healthy Athletes te stroomlijnen zoeken wij een coördinator Healthy Athletes!

 

06-03-18Heel veel medailles in Hull

Op zaterdag 3 maart deden zes zwemmers van zwemvereniging GJVW weer mee aan het jaarlijkse Special Olympics Zwem Evenement in Hull, Engeland. Lees hieronder het verslag van hun coach Ed.

19-02-18G-shorttrackster Maartje geeft zich helemaal en wint zilveren medaille

Enschede, 19 februari 2018 - Als Jorien ter Mors en Sjinkie Knegt zaterdag hun olympische rondjes rijden, is op de IJsbaan Twente de grootste shorttrackwedstrijd van ons land bezig, onder de vlag van Special Olympics Nederland.

Maartje Ellenkamp zal deze week nóg stralender in de restaurants van de Almelose zorginstellingen Eugeria en Titus Brandsmahof bedienen. De 30-jarige Bornse veroverde zaterdag zilver op de shorttrackwedstrijden voor schaatsers met een verstandelijke beperking. "Natuurlijk doe ik mijn medaille maandag om", vertelt ze glunderend.

09-02-18Rabobank Foundation blijft onze samenwerkingspartner tot en met 2021!

Utrecht, 9 februari 2018 Het partnership met de Rabobank Foundation is verlengd tot en met 2021. Het maatschappelijke fonds van Rabobank is al jaren een trouw samenwerkingspartner van Special Olympics evenementen in Nederland en tijdens de uitzendingen van Team NL naar World Games. Het fonds weet ook veel lokale Rabobanken te enthousiasmeren om betrokken te zijn bij sportactiviteiten zoals de komende Nationale Spelen in de Achterhoek.

30-01-18Special Olympics Team NL vliegt met Etihad Airways naar goud!

Utrecht, 30 januari 2018 Special Olympics Nederland en Etihad Airways hebben een partnership ondertekend waarmee Special Olympics Team NL volgend jaar met Etihad Airways naar de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi vliegt. In totaal nemen 66 sporters met een verstandelijke beperking uit Nederland deel aan het grootste sportevenement ter wereld in 2019.

Etihad Airways is de officiële luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten met als basis Abu Dhabi. Een logische keuze voor beide partijen om met elkaar samen te willen werken.

18-01-18Inschrijvingen Nationale Spelen 2018 weer open!

UPDATE maandag 22 januari

Inschrijving 22 januari om 10 uur weer open. Ruim 99% van de reeds ingeschreven sporters, hebben een plek bij de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018!

11-01-18Ragna Schapendonk directeur Special Olympics Nederland

Vanaf 1 januari 2018 is Ragna Schapendonk directeur van Special Olympics Nederland geworden. Zij neemt het stokje over van Erik de Winter, die sinds 2015 weer directeur was bij Special Olympics Nederland.