Nieuws

19-06-17Grootste Regionale Spelen dit jaar in Groningen!

700 sporters met een verstandelijke beperking in actie tijdens de Special Olympics Regionale Spelen Groningen 2017

In Groningen zijn afgelopen zaterdag 17 juni de Special Olympics Regionale Spelen Groningen 2017 georganiseerd door De Brug provincie Groningen. Het was alweer de 5e editie die De Brug provincie Groningen organiseerde. Met 200 sporters meer dan de vorige editie was het tegelijk ook de grootste Regionale Spelen van dit jaar!

12-06-17Zonnig Nationaal Inline-skaten Evenement in Almere

Maandag 12 juni - Afgelopen weekend was een geslaagd weekend voor ASV Almere. Op de zonnige zaterdag vond het Special Olympics Nationaal Inline-skaten Evenement plaats en dat leverde weer mooie prestaties en Nederlandse kampioenen op!

In Almere deden 35 inline-skaters met een verstandelijke beperking mee uit heel Nederland. Aan het Nationaal Inline-skaten Evenement was voor het eerst het NK G-inline-skaten gekoppeld vanuit de KNSB. De snelste deelnemers konden dus Nederlands Kampioen worden op alle afstanden.

23-05-17Zwemmers actief in Terni, Italië

Van 10 t/m 14 mei 2017 deden zes zwemmers van De Brug Veendam mee aan de Special Olympics National Summer Games van Italië in Terni. Zwemmers Arjan Ewolds, Bart Hol, Eric de Jong, Linda de Jong, Camilla Meiborg en Karin Kuiper werden begeleid door Jopie Vazel, Grietje Hooiveld, Eric Blauw en Geert Telkamp. Lees hieronder het verslag van hun avonturen.

02-05-17NK G-bowlen in Almere

Veenendaal, 1 mei 2017 - Voor het vierde jaar op rij komen deelnemers uit het hele land aanstaande zondag (7 mei) naar Bowling Almere om deel te nemen aan de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen. Het gaat om de landelijke finale, waar 100 spelers aan deelnemen. Tijdens de vijf voorrondes eerder dit seizoen kwamen in totaal al 242 deelnemers in actie. Alle deelnemers met een verstandelijke beperking zijn lid van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF).

01-05-17Maria Hijman onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Maria Hijman, lid van de adviescommissie en bidcommissie van Special Olympics Nederland, heeft afgelopen woensdag de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau gekregen. Maria kreeg haar onderscheiding vanwege haar werkzaamheden bij de Universiteit Utrecht, haar maatschappelijke betrokkenheid, haar betrokkenheid bij Special Olympics en de Vereniging voor Integratie.

23-04-17Special Olympics Team NL gehuldigd in Utrecht!

Nieuwegein, 23 april 2017 Gistermiddag zijn de sporters van Special Olympics Team NL officieel gehuldigd bij hoofdsponsor Rabobank in Utrecht. Team NL keerde een maand geleden terug met maar liefst 42 medailles van de Special Olympics World Winter Games 2017 in Oostenrijk, hét evenement voor sporters met een verstandelijke beperking. Het was voor het eerst in de geschiedenis van de Special Olympics World Games dat alle sporters van Team NL thuiskwamen met een medaille!

11-04-17Play Unified met Coca-Cola bij de Rotterdam Marathon

Voor de derde achtereenvolgende jaar liep Coca-Cola European Partners met 25 medewerkers de Rotterdam Marathon voor Special Olympics Nederland. Vorig jaar liepen voor het eerst Special Olympics sporters mee met de medewerkers in vier verschillende estafette teams. Dit bleek zo'n succes dat er dit jaar maar liefst 6 estafette teams waren met Special Olympics sporters Stan, Justin, Lieke, Jasper, Dennis en Sander.

06-04-17De avonturen van ambassadeur Lize in Oostenrijk

Onze ambassadeur Lize Weerdenburg is de afgelopen paar weken als International Global Messenger (IGM) in Oostenrijk geweest voor de Special Olympics World Winter Games. Haar assistent-mentor Renée hield een dagboek bij over de avonturen van Lize.

06-04-17Special Olympics Lansingerland kent alleen maar winnaars

Lansingerland - Voor de derde achtereenvolgende keer werd in het zwembad De Windas het Special Olympics Regionaal Zwem Evenement georganiseerd. Een sportieve samenwerking tussen Tandem Support, Sportfondsen Lansingerland zwembad De Windas en zwemvereniging De Watervogels.

26-03-17Alle sporters Team NL winnen een medaille tijdens de World Winter Games

Nieuwegein, 26 maart 2017 De Special Olympics World Winter Games in Oostenrijk zijn afgesloten. Team NL is met maar liefst 42 medailles huiswaarts gekeerd. Elke sporter heeft een medaille gewonnen en dat is bij eerdere World Games van Team NL nog niet voorgekomen.

Gisteren kwam de ploeg uit Oostenrijk terug. Rond half 1 vannacht kwam de bus aan en werden de sporters en coaches door familie, vrienden en andere betrokkenen verwelkomd.