Nieuws

16-10-17Informatiebijeenkomsten Nationale Spelen 2018

Volgend jaar vinden in de Achterhoek de Special Olympics Nationale Spelen plaats. Op 8, 9 en 10 juni 2018 gaan sporters met een verstandelijke beperking de strijd met elkaar aan in 22 takken van sport: voetbal, tennis, tafeltennis, badminton, hockey, basketbal, handbal, skeeleren, paardrijden, zwemmen, open water zwemmen, wandelen, wielrennen, atletiek, gymnastiek, judo, golf, bowlen, volleybal, beachvolleybal (demonstratiesport), bocce en korfbal (korfbal: tot 1 november onder voorbehoud, houdt u de website in de gaten).

10-10-17Special Unified KIDS-dag een succes!

Op vrijdag 6 oktober werd in Breda de Special Unified KIDS dag georganiseerd bij Atletiekvereniging Sprint. In totaal deden 313 kinderen mee vanuit het speciaal onderwijs en 104 kinderen vanuit het reguliere basisonderwijs. Alle kinderen werd opgedeeld in 35 groepen (bestaande uit kinderen met en zonder beperking) die samen gingen sporten. Elke groep had zijn eigen (t-shirt) kleur, waardoor het op de regenachtige dag toch een kleurrijke bedoeling werd!

05-10-17Special Olympics Nederland goes international

Ondanks dat er de laatste tijd niet zoveel Special Olympics evenementen hier in Nederland zijn geweest, hebben onze vrijwilligers niet stil gezeten! Achter de schermen zijn een aantal technisch gedelegeerden onlangs internationaal benoemd:

28-09-17Special Olympics Nederland gaat verhuizen!

"Aan al het goede komt een eind" zo ook het Huis van de Sport in Nieuwegein. Het 'samenwonen' met de diverse sportbonden is ons sinds januari 2016 goed bevallen en wij hebben dus besloten dit succesvolle concept door te zetten!

25-09-17Nederlandse Unified Golfers in de prijzen op Special Olympics

In het eerste weekend van september deden twee golfers van G&CC Liemeer en hun twee Unified Partners mee aan de Special Olympics Bodensee Games in Zuid-Duitsland. Lees hieronder het verslag van hun avonturen, geschreven door hun coach Cora van Rongen.

17-07-17Voetballers actief in Ettelbruck, Luxemburg

Van 7 t/m 9 juli deden twee voetbalteams mee aan het Special Olympics Internationaal Voetbal Toernooi in Ettelbruck, Luxemburg. De voetballers van RKKSV Rosmalen (Netherlands 1) eindigde als derde in Luxemburg. Het team van S.V.G. Tilburg (Netherlands 2) wonnen goud! Lees hieronder hun verslagen.

13-07-1715 oktober Paralympische Talentdag

Ben jij op zoek naar meer uitdaging in je sport en bij het winnen van een medaille? Dan is de Paralympische Talentendag van NOC*NSF misschien iets voor jou!

10-07-17Wie is jouw sporttalent van het jaar?

Nomineer jouw sporter of sportteam voor de titel Uniek Sporttalent!

Vanaf vandaag kan je jouw favoriete sporttalent nomineren voor de verkiezing Uniek Sporttalent. De verkiezing, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, ABN AMRO, Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM, wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Met de verkiezing Uniek Sporttalent wil Fonds Gehandicaptensport een podium bieden aan de sporters om hen, en daarmee de gehandicaptensport, onder de aandacht brengen bij het Nederlandse publiek.

03-07-17Weekend van het Aangepast Watersporten

Op 16 en 17 september 2017 wordt het “Weekend van het Aangepast Watersporten” georganiseerd. Dit weekend is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Het Watersportverbond, De Roeibond, Sailability, SailWise, de Hansa Klasse organisatie en Unified Sailing. Het doel van dit weekend is om mensen met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking kennis te laten maken met de mogelijkheden die er zijn op het gebied van aangepaste watersporten.

29-06-17Generale Regionale Spelen in de Achterhoek geslaagd

Bron: Regio8
Honderden sporters met een verstandelijke beperking zijn zaterdagmiddag neergestreken in de Achterhoek. De Regionale Spelen van de Special Olympics zijn een testcase voor de Nationale Spelen van 2018.