Nieuws

11-01-18Ragna Schapendonk directeur Special Olympics Nederland

Vanaf 1 januari 2018 is Ragna Schapendonk directeur van Special Olympics Nederland geworden. Zij neemt het stokje over van Erik de Winter, die sinds 2015 weer directeur was bij Special Olympics Nederland.

03-01-18Lotingsprocedure World Games 2019 in Abu Dhabi

Van 14 t/m 21 maart 2019 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Team NL doet met 78 sporters mee op dit wereldpodium, waar vele levens zijn veranderd en de sporters boven zichzelf uit zijn gestegen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

19-12-17Wisseling van de wacht

Special Olympics Nederland kan niet bestaan zonder de hulp van heel veel vrijwilligers. Vrijwilligers die actief zijn op lokaal, regionaal en/of nationaal niveau. Een aantal is zelfs op internationaal niveau actief! Zonder hun hulp zouden de diverse Special Olympics evenementen en daarbij behorende onderdelen (zoals Healthy Athletes) niet georganiseerd kunnen worden.

12-12-17Langlaufen in Gouda een succes!

Op zaterdag 9 december organiseerden Tandem Support samen met Langlaufvereniging Gouda het Special Olympics Nationaal Langlauf Evenement. Dankzij de perfecte organisatie, de vele vrijwilligers en de zeer enthousiaste deelnemers, kunnen we terugkijken op een succesvol evenement! In totaal deden er 16 deelnemers aan de wedstrijd mee en waren er 4 aanwezig om de langlauf-clinic te volgen. De deelnemers aan de wedstrijd gingen zeer voortvarend de baan op. Eerst om te oefenen en na de openingsceremonie begonnen de wedstrijden.

11-12-17Vacature hoofdsponsor Special Olympics Nederland

Aegon is sinds 2011 betrokken bij Special Olympics Nederland en samen met Rabobank onze hoofdsponsor. Helaas komt daar per 1 januari 2018 verandering in en zal Aegon geen hoofdsponsor van Special Olympics Nederland meer zijn.

24-11-17Groningen tekent voor een gezonde leefstijl

Op donderdag 23 november hebben 47 organisaties in de provincie Groningen de pledge Alles is Gezondheid… ondertekend om een gezonde leefstijl voor mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen.

14-11-17IKEA Foundation Let’s Play for Change

Spelen is essentieel voor het welzijn van kinderen. Als kinderen kunnen spelen, leren zij nieuwe talenten, leren zij sociaal zijn en leren zij beter om te gaan met stress. Spelen is zo belangrijk dat het VN Verdrag inzake de Rechten van het Kind het erkent als fundamenteel voor de ontwikkeling van het kind.

Helaas hebben vele kinderen in de wereld geen toegang tot veilige speelplaatsen. Daarom is de IKEA Foundation de campagne Let’s Play for Change gestart. Let’s Play for Change is gericht op het ondersteunen van de ontwikkeling van kinderen, door te sporten en te spelen.

13-11-17Sportieve feest tijdens de Regionale Spelen in Almere

Op zaterdag 4 en zondag 5 november waren de Special Olympics Regionale Spelen in Almere. Ruim 500 sporters hadden zich in Topsportcentrum Almere verzameld voor het sportieve feest, dat voor de derde keer in Almere wordt georganiseerd. Beide dagen startte met een openingsceremonie, waar op zaterdag Wethouder René Peeters en op zondag Gedeputeerde Jaap Lodders de Regionale Spelen opende.

06-11-17Ook Almere gaat gezondheidswinst boeken voor mensen met verstandelijke beperking

In navolging van de regio Nijmegen en het landelijke initiatief van Special Olympics Nederland, slaan nu ook 15 partners in de regio Almere de handen ineen om een gezonde leefstijl voor mensen met verstandelijke beperking te bevorderen.

31-10-17Alleen maar winnaars in Heerenveen

Zaterdag, 28 oktober, organiseerde Sport Fryslân samen met de commissies Special Olympics Veldvoetbal en Zwem Evenement, dé jaarlijkse zwemwedstrijden en, met dit jaar voor de tweede keer, het veldvoetbalevenement.

Deze editie deden maar liefst 120 zwemmers met een verstandelijke beperking mee en 8 provinciale- en regionale voetbalteams.