Nieuws

06-03-18Heel veel medailles in Hull

Op zaterdag 3 maart deden zes zwemmers van zwemvereniging GJVW weer mee aan het jaarlijkse Special Olympics Zwem Evenement in Hull, Engeland. Lees hieronder het verslag van hun coach Ed.

19-02-18G-shorttrackster Maartje geeft zich helemaal en wint zilveren medaille

Enschede, 19 februari 2018 - Als Jorien ter Mors en Sjinkie Knegt zaterdag hun olympische rondjes rijden, is op de IJsbaan Twente de grootste shorttrackwedstrijd van ons land bezig, onder de vlag van Special Olympics Nederland.

Maartje Ellenkamp zal deze week nóg stralender in de restaurants van de Almelose zorginstellingen Eugeria en Titus Brandsmahof bedienen. De 30-jarige Bornse veroverde zaterdag zilver op de shorttrackwedstrijden voor schaatsers met een verstandelijke beperking. "Natuurlijk doe ik mijn medaille maandag om", vertelt ze glunderend.

09-02-18Rabobank Foundation blijft onze samenwerkingspartner tot en met 2021!

Utrecht, 9 februari 2018 Het partnership met de Rabobank Foundation is verlengd tot en met 2021. Het maatschappelijke fonds van Rabobank is al jaren een trouw samenwerkingspartner van Special Olympics evenementen in Nederland en tijdens de uitzendingen van Team NL naar World Games. Het fonds weet ook veel lokale Rabobanken te enthousiasmeren om betrokken te zijn bij sportactiviteiten zoals de komende Nationale Spelen in de Achterhoek.

30-01-18Special Olympics Team NL vliegt met Etihad Airways naar goud!

Utrecht, 30 januari 2018 Special Olympics Nederland en Etihad Airways hebben een partnership ondertekend waarmee Special Olympics Team NL volgend jaar met Etihad Airways naar de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi vliegt. In totaal nemen 66 sporters met een verstandelijke beperking uit Nederland deel aan het grootste sportevenement ter wereld in 2019.

Etihad Airways is de officiële luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten met als basis Abu Dhabi. Een logische keuze voor beide partijen om met elkaar samen te willen werken.

18-01-18Inschrijvingen Nationale Spelen 2018 weer open!

UPDATE maandag 22 januari

Inschrijving 22 januari om 10 uur weer open. Ruim 99% van de reeds ingeschreven sporters, hebben een plek bij de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018!

11-01-18Ragna Schapendonk directeur Special Olympics Nederland

Vanaf 1 januari 2018 is Ragna Schapendonk directeur van Special Olympics Nederland geworden. Zij neemt het stokje over van Erik de Winter, die sinds 2015 weer directeur was bij Special Olympics Nederland.

03-01-18Lotingsprocedure World Games 2019 in Abu Dhabi

Van 14 t/m 21 maart 2019 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Team NL doet met 78 sporters mee op dit wereldpodium, waar vele levens zijn veranderd en de sporters boven zichzelf uit zijn gestegen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

19-12-17Wisseling van de wacht

Special Olympics Nederland kan niet bestaan zonder de hulp van heel veel vrijwilligers. Vrijwilligers die actief zijn op lokaal, regionaal en/of nationaal niveau. Een aantal is zelfs op internationaal niveau actief! Zonder hun hulp zouden de diverse Special Olympics evenementen en daarbij behorende onderdelen (zoals Healthy Athletes) niet georganiseerd kunnen worden.

12-12-17Langlaufen in Gouda een succes!

Op zaterdag 9 december organiseerden Tandem Support samen met Langlaufvereniging Gouda het Special Olympics Nationaal Langlauf Evenement. Dankzij de perfecte organisatie, de vele vrijwilligers en de zeer enthousiaste deelnemers, kunnen we terugkijken op een succesvol evenement! In totaal deden er 16 deelnemers aan de wedstrijd mee en waren er 4 aanwezig om de langlauf-clinic te volgen. De deelnemers aan de wedstrijd gingen zeer voortvarend de baan op. Eerst om te oefenen en na de openingsceremonie begonnen de wedstrijden.