• Home
  • Nieuws
  • Alleen maar blije gezichten in Rosmalen

Alleen maar blije gezichten in Rosmalen

Een verslag van Gerard van den Oever, onderdeel van de organisatie van het Invitational Football Event in Rosmalen.

Zo begon het verslag van het nieuwsblad en dat klopte helemaal. Na een jaar van voorbereiding in samenwerking met Special Olympics Nederland, Torch Run Nederland en diverse sponsoring gesprekken konden we zeggen dat we het voor elkaar hadden.

Het Special Olympics Invitational Football Tournament was geboren en kon van 29 t/m 31 mei 2015 sporters uit Hongarije, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Engeland, België en Nederland verwelkomen op sportpark Eikenhage in de Kruisstraat (Rosmalen).

Op vrijdag kwamen de teams aan op ons sportpark waar we gezamenlijk gingen genieten van het buffet om ons daarna op te maken voor de opening ceremonie. Ondertussen waren de mensen van SBS6 bezig geweest met onze mannen te interviewen, wat later op de avond uitgezonden werd. Ook dit was een belevenis voor de mannen.

De politiemensen van Torch Run Nederland waren om 16.00 uur vertrokken vanaf het politiebureau in 's-Hertogenbosch met de Flame of Hope en de voetballers van UDI''19, die ons land vertegenwoordigen tijdens de World Games in Los Angeles. Na een tussenstop op de Binckhorst waar met de bewoners allerlei leuke dingen gedaan werden gingen zij onder leiding van loeiende sirenes en toeterende voertuigen richting de grote tent waar iedereen vol spanning zat te wachten.

De opening was al begonnen en zou pas compleet zijn bij het ontsteken van de Special Olympics vlam. Peter Niborg en Robert van Nuland waren de gelukkigen die de vlam mochten ontsteken. Ondanks de regen was het een zeer indrukwekkende openingsceremonie in een volle tent.

Aan het einde van de avond gingen de teams richting Vinkeloord waar zij in huisjes waren ondergebracht. De VIP's werden uitgenodigd in de kantine voor een gezellig onderonsje, maar het werd niet te laat naar bed want de volgende dag zou het voetbal beginnen.

De zaterdag begon stralend om al gauw om te slaan in regen, maar de sporters gingen vol inzet aan de slag met de divisioningswedstrijden. Natascha, Arnold en Andre Peeters zorgde voor de nodige ondersteuning aan de vrijwilligers. Aan het einde van de middag, toen het ondertussen al weer droog was, stonden er dan ook drie poules op het bord van ieder vier teams die de volgende dag voor goud, zilver, brons en de vierde plek gingen strijden.

Na een dag van sporten was het tijd voor het buffet om daarna aan de disco te beginnen onder de deskundige leiding van speaker Henk-Jan en Deejay Ad. De polonaise werd van stal gehaald, er werd gezongen en gedanst. Kortom één groot feest! Rond 22.00 uur ging iedereen weer naar het bungalowpark om zich voor te bereiden op de finale wedstrijden van de volgende dag.

Zondag was het zover, onder grote belangstelling werd er gevoetbald om de fel begeerde medailles. De teams waren goed aan elkaar gewaagd en soms maakte een individuele speler of speelster het verschil. Tijdens de prijsuitreiking later op de middag waren er teams die kei blij waren en teams die minder blij waren, dat had te maken met de plaats waarop ze geëindigd waren.

De sluitingsceremonie werd onder deskundige leiding aan elkaar gepraat door Henk-Jan en na iedereen bedankt te hebben kwam er een einde aan drie fantastische dagen waarbij onze slogan: Wish It, Do It, Dream It werkelijkheid was geworden.

Na de gezamenlijke BBQ waren er teams waarvan we afscheid namen omdat ze huiswaarts gingen. Andere teams zouden de volgende morgen pas vertrekken. Het zat erop. Moe maar voldaan ging later op de avond iedereen huiswaarts.

Klik hier voor de SBS6 beelden van de aankomst van Torch Run Nederland.

Klik hier voor de uitslagen van het toernooi.