Alleen maar winnaars in Heerenveen

Zaterdag, 28 oktober, organiseerde Sport Fryslân samen met de commissies Special Olympics Veldvoetbal en Zwem Evenement, dé jaarlijkse zwemwedstrijden en, met dit jaar voor de tweede keer, het veldvoetbalevenement.

Deze editie deden maar liefst 120 zwemmers met een verstandelijke beperking mee en 8 provinciale- en regionale voetbalteams.

De beide evenementen gingen zaterdagochtend gezamenlijk van start in het zwembad van Sportstad Heerenveen met het uitspreken van de eed: “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!”. Tegelijkertijd kwam een groep politie en brandweermensen de Special Olympics vlam brengen bij het zwembad. Nadat de vlam was overgedragen konden de sporters aan de slag.

Veldvoetbal
Het veldvoetbal vond plaats op de sportvelden van VV Nieuweschoot. Daar speelden de voetballers in 2 poules met elk 4 teams om de prijzen. Ook waren er prijzen voor de schotsnelheidsmeter en de penaltybokaal.

Zwemmen
De zaterdagochtend ging van start met voorrondes waarin iedere deelnemer een tijd zwemt. Vervolgens werden ze op niveau in een groep ingedeeld. In de middag zwommen de sporters in het zwembad van Sportstad Heerenveen om de medailles.

Dit Special Olympics evenement werd georganiseerd door Sport Fryslân samen met de commissies Special Olympics Veldvoetbal- en Zwemevenement en mede mogelijk gemaakt door Special Olympics Nederland, stichting Vrienden van Talant, Special Sporters Fonds Fryslân, Alliade, gemeente Heerenveen en de Corneliastichting.

Bron: Groot Heerenveen

Klik hier voor de uitslagen.