• Home
  • Nieuws
  • IKEA Foundation Let’s Play for Change

IKEA Foundation Let’s Play for Change

Spelen is essentieel voor het welzijn van kinderen. Als kinderen kunnen spelen, leren zij nieuwe talenten, leren zij sociaal zijn en leren zij beter om te gaan met stress. Spelen is zo belangrijk dat het VN Verdrag inzake de Rechten van het Kind het erkent als fundamenteel voor de ontwikkeling van het kind.

Helaas hebben vele kinderen in de wereld geen toegang tot veilige speelplaatsen. Daarom is de IKEA Foundation de campagne Let’s Play for Change gestart. Let’s Play for Change is gericht op het ondersteunen van de ontwikkeling van kinderen, door te sporten en te spelen.

Van 23 oktober t/m 24 december doneert de IKEA Foundation 1 euro per verkochte ‘actie-artikel’ en geeft het in-store aandacht aan de partners van de IKEA Foundation die zich inzetten voor kinderen. Partners die kinderen wereldwijd de kans geven om te spelen en zichzelf te ontwikkelen, zelfs in de meest armlastige omstandigheden.

Special Olympics is één van deze partners, alsmede UNICEF, Save the Children, Room to Read, Handicap International en War Child, die wereldwijd honderdenduizenden kinderen een kans geven om te sporten en spelen.

Klik hier voor de website van de IKEA Foundation.

See video