Langlaufen in Gouda een succes!

Op zaterdag 9 december organiseerden Tandem Support samen met Langlaufvereniging Gouda het Special Olympics Nationaal Langlauf Evenement. Dankzij de perfecte organisatie, de vele vrijwilligers en de zeer enthousiaste deelnemers, kunnen we terugkijken op een succesvol evenement! In totaal deden er 16 deelnemers aan de wedstrijd mee en waren er 4 aanwezig om de langlauf-clinic te volgen. De deelnemers aan de wedstrijd gingen zeer voortvarend de baan op. Eerst om te oefenen en na de openingsceremonie begonnen de wedstrijden.

De openingsceremonie was heel bijzonder. De wethouder sport, Jan Willem van Gelder heeft het evenement geopend, maar niet nadat het Special Olympics vuur was ontstoken door Gisela met behulp van Torch Run. En iedereen moest natuurlijk de eed afleggen!

Ook moest de vlag van Special Olympics Nederland worden ‘gehesen’ en waren er praatjes van diverse mensen om iedereen een geslaagde wedstrijd toe te wensen.

De wedstrijd was heel spannend. Eerst deden de wedstrijddeelnemers het parcours voor de division. Daarna waren de finales. Iedereen deed fanatiek mee om een mooie prijs in de wacht te slepen!

Pim van de Laar was in serie 1 de snelste, al rap gevold door Nikki Luts. Bij de prijsuitreiking kwam elke serie naar het podium. Iedereen heeft een eerste, tweede, derde, vierde of vijfde prijs gewonnen. Geweldig!

Bron: www.langlauf.nl

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor een fotoverslag van de dag op de Facebook pagina van Tandem Support.

Klik hier voor een filmpje gemaakt door RTV Gouwestad.