• Home
  • Nieuws
  • Lotingsprocedure World Games 2019 in Abu Dhabi

Lotingsprocedure World Games 2019 in Abu Dhabi

Van 14 t/m 21 maart 2019 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Team NL doet met 78 sporters mee op dit wereldpodium, waar vele levens zijn veranderd en de sporters boven zichzelf uit zijn gestegen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Samen met 2.500 coaches, 20.000 vrijwilligers en minstens 500.000 toeschouwers zijn de World Games ’s werelds grootste sportevenement in 2019! De 78 sporters van Team NL zijn actief in 14 takken van sport: atletiek, bowling, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen

Deelname aan de World Games was voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie ooit. Door middel van de World Games konden de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Tot 15 januari kunnen verenigingen zich inschrijven voor deelname aan de Special Olympcs World Games 2019 in Abu Dhabi. Team NL bestaat in totaal uit 117 personen; 78 sporters, 4 Unified Partners, 26 coaches en 9 staff leden. Bij het samenstellen van Team NL wordt niet alleen gekeken naar de sportieve prestatie van de sporters, maar met name naar de geschiktheid en zelfstandigheid van de sporter en de meerwaarde van deelname voor de sporter.

Eén van de belangrijkste voorwaarden is dat de vereniging en de sporters deel hebben genomen aan de Nationale Spelen in 2014 en/of 2016, voor zeilen, inline-skaten en open water zwemmen geldt ook het (Nationaal) evenement dat in 2017 heeft plaatsgevonden. Voldoe je hieraan maar heb je nog geen uitnodiging voor inschrijving ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@specialolympics.nl.