• Home
  • Nieuws
  • Special Olympics Nederland gaat verhuizen!

Special Olympics Nederland gaat verhuizen!

"Aan al het goede komt een eind" zo ook het Huis van de Sport in Nieuwegein. Het 'samenwonen' met de diverse sportbonden is ons sinds januari 2016 goed bevallen en wij hebben dus besloten dit succesvolle concept door te zetten!

Samen met de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB), Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), Watersportverbond en Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) verhuizen wij naar per 30 oktober naar de Orteliuslaan 1041, 3528 BE in Utrecht.

Orteliuslaan 1041, 3528 BE Utrecht

Naast deze vijf grote sportbonden wordt er ook gebruik gemaakt van deze locatie door Gehandicaptensport Nederland, Kenniscentrum Sport, NOC*NSF, Special Heroes, Sportivents, TIG Sports en De Werkgevers in de Sport (WOS). Allemaal partijen die een hart hebben voor de sport en elkaar verder kunnen en willen helpen. Die bundeling van kennis en kunde is door de vijf grote sportbonden vertaald in de nieuwe naam van het pand: DeWeerelt.

DeWeerelt in Papendorp, Utrecht

Welkom in DeWeerelt!
DeWeerelt is de ontmoetingsplek, centraal in het land, voor iedereen met een hart voor sport. DeWeerelt is niet zomaar een naam. Hij verwijst naar de locatie van het pand, aan de Orteliuslaan 1041. Abraham Ortelius (1527–1598) stelde als eerste cartograaf een ‘Atlas van de Weerelt’ samen door de kennis en kunde van verschillende kaarttekenaars te bundelen en daarmee een nieuwe standaard te zetten.

DeWeerelt ademt sport. Dit blijkt straks niet alleen uit de inrichting, het pand is er volledig op ingericht om de belofte dat sport je gelukkiger maakt waar te maken. DeWeerelt wordt de werkplek waar je met meer energie weggaat dan dat je binnenkwam. Van elkaar leren en elkaar sterker maken wordt het leidende principe!

Wij kunnen niet wachten om deze nieuwe avontuur aan te gaan!