• Home
  • Nieuws
  • Wie is jouw sporttalent van het jaar?

Wie is jouw sporttalent van het jaar?

Nomineer jouw sporter of sportteam voor de titel Uniek Sporttalent!

Vanaf vandaag kan je jouw favoriete sporttalent nomineren voor de verkiezing Uniek Sporttalent. De verkiezing, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, ABN AMRO, Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM, wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Met de verkiezing Uniek Sporttalent wil Fonds Gehandicaptensport een podium bieden aan de sporters om hen, en daarmee de gehandicaptensport, onder de aandacht brengen bij het Nederlandse publiek.

Uniek Sporttalent
Ken jij één of meerdere breedtesporters met een verstandelijke beperking die wat jou betreft absoluut deze titel verdienen? Omdat hij/zij er voor heeft/hebben gezorgd dat de gehandicaptensport binnen de vereniging op de kaart is gezet, een voorbeeld is voor alle andere sporters met een beperking door het tonen van lef en doorzettingsvermogen of gewoonweg omdat hij/zij een fijn sportmaatje is. Vertel het via www.unieksporttalent.nl.

Hoe werkt de verkiezing?
Op de stemsite www.unieksporttalent.nl kan iedereen zijn/haar favoriete sporter nomineren. Vanaf 1 oktober a.s. kan er gestemd worden en van 31 oktober tot en met 9 november is de halve finale. Op 28 november 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt op het jaarlijks Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Amsterdam ArenA.

Meerdere stemrondes, telkens weer kans
Er zijn 3 voorrondes om te stemmen. Per ronde gaat er 1 individuele - en 1 team sporter met de meeste stemmen door naar de halve finale. Na elke ronde gaat het aantal stemmen weer op 0 en kan er eventueel weer opnieuw meegedaan worden. Iedereen maakt dus elke ronde weer evenveel kans op het behalen van de halve finale.

Wildcards
Onder alle inzendingen deelt de jury nog 2 wildcards uit op basis van de motivatie en het verhaal achter de inzending. De wildcard geeft direct toegang tot de halve finale.

Het prijzenpakket
Naast de titel Uniek Sporttalent en de uitnodiging om bij meerdere sportevenementen aanwezig te zijn krijgt de winnaar:

  • Een coaching/training naar keuze
  • Een geldbedrag van € 750,- (te besteden aan sport- en/of spelmateriaal)

Daarnaast krijgt de vereniging van de winnaar een bedrag van maar liefst € 5.000 te gebruiken voor de doorontwikkeling van de gehandicaptensport.

(*) topsporters en sporters vanuit een Talentenprogramma zijn van deelname uitgesloten

See video