Over ons

tandem fietsen wielrennen special olympics nationale spelen 2010 noord-limburg

Missie
Special Olympics Nederland wil gedurende het hele jaar sportevenementen en competities stimuleren in verschillende takken van sport voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, zodat zij continue de kans krijgen om zich te ontwikkelen, om plezier te beleven en vriendschappen, talenten en vaardigheden te delen met familie, andere sporters en hun omgeving.

Alle waarden die aan sport worden toegekend gelden zeker en in veel sterkere mate voor mensen met een verstandelijke beperking. Mensen met een verstandelijke beperking worden door sporten en bewegen niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, maar zij staan met meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld in het leven, waarmee de kwaliteit van hun leven wordt verbeterd.

Visie
De visie van Special Olympics is een leidende erkende organisatie te positioneren die financieel sterk is en in staat is door middel van sport om haar invloed te gebruiken om gedrag te veranderen en toegang te verschaffen tot middelen die een positieve impact hebben op de levens van mensen met een verstandelijke beperking.

Special Olympics levert niet alleen een belangrijke bijdrage aan het fysieke, mentale en sociale welbevinden van de sporter, maar levert daarnaast ook een belangrijke en onmisbare bijdrage aan een positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking als volwaardige burgers van onze samenleving.

Changing lives, changing attitudes!
See video