Special Olympics Nationale Spelen & Evenement

Nationale spelen noord limburg sons2010

Special Olympics Nationale Spelen

In Nederland worden om het jaar de Nationale Spelen georganiseerd. De volgende Nationale Spelen worden in 2018 georganiseerd door de Achterhoek. De data zijn ook al bekend: 8, 9 en 10 juni 2018! Klik hier voor meer informatie over de Nationale Spelen 2018.

De Nationale Spelen worden door een lokaal organisatiecomité georganiseerd onder auspiciën van stichting Special Olympics Nederland. Voor elke editie geldt een bid-procedure. Geïnteresseerde steden/organisaties kunnen bij Special Olympics Nederland deze procedure opvragen. Als een vereniging wil meedoen aan de loting voor internationale Special Olympics toernooien, dan is deelname aan Nationale Spelen een voorwaarde.

De Special Olympics Nationale Spelen worden om de 2 jaar roulerend door Nederland heen georganiseerd, voor minimaal 12 en maximaal 20 takken van sport.

Special Olympics Nationaal Evenement

Een Special Olympics Nationaal Evenement is een ééndaags evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd voor één tak van sport, indien de tak van sport te klein is om bij Regionale Spelen aan te bieden. Denk hierbij aan schaatsen en open water zwemmen. Een Nationaal Evenement wordt soms georganiseerd door Special Olympics Nederland zelf, maar meestal door een vereniging of sportbond.