Special Olympics Regionale Spelen & Evenement

Op regionaal niveau worden de Special Olympics Regionale Spelen georganiseerd. Het voordeel van de Regionale Spelen is dat het maar één dag is en dat instellingen en scholen zich ook kunnen inschrijven. Een belangrijk voorwaarde voor deelname is wel dat de sporters zich serieus voorbereiden op het evenement. Dit betekent dat zij tenminste 6 maanden voor aanvang van het evenement minimaal één keer per week moeten trainen onder deskundige begeleiding.

Special Olympics Nederland probeert ook altijd samenwerking te bewerkstelligen tussen lokale/regionale sportstimuleringsprogramma's zoals Special Heroes. Dit allemaal om zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking op verantwoorde wijze aan het sporten te krijgen èn houden!

Regionale Spelen worden door lokale verenigingen of andere sportorganisaties georganiseerd onder auspiciën van Special Olympics Nederland. Om een Special Olympics Regionale Spelen te mogen organiseren moet er bij Special Olympics Nederland een plan van aanpak met begroting worden ingediend. Na goedkeuring door Special Olympics Nederland kan de organisatie starten. De criteria voor de Regionale Spelen en een plan van aanpak zijn op deze website terug te vinden en kunnen bij Special Olympics Nederland worden opgevraagd.

De Regionale Spelen is een jaarlijks eendaags evenement, met minimaal vijf en maximaal tien takken van sport. Het Regionaal Evenement is ook een jaarlijks eendaags evenement, maar wordt echter maar voor één tak van sport georganiseerd.