Woensdag 29 juli - Bijna overal finales

Vanochtend waren wij vroeg uit de veren om richting de manege te gaan. Op het programma stond English Equitation waar drie van de vier ruiters aan meededen. Bij English Equitation wordt je eigenlijk beoordeeld op je rijkunst. In eerste instantie zouden de vier alleen meedoen aan dressuur, maar eenmaal aangekomen bij de World Games besloot coach Anja de vier voor bijna alle disciplines in te schrijven. Dat konden ze prima en konden ze met meer prijzen naar huis.

Eenmaal aangekomen op Griffith Park bleken wij perfect op tijd. Cindy was namelijk net de overdekte bak in komen rijden. Ze zag er zo mooi uit dat wij haar in eerste instantie niet hadden herkend! Dat zag er wel wat anders uit dan de korte broeken en t-shirts van de afgelopen week. Gelukkig zagen we daarna coach Anja (die ook strak in pak was) en wisten we dat het toch echt Cindy was! Cindy moest als vierde haar proef doen op het paard Rio en het zag er in de ogen van een leek prima uit. Zo goed dat ze een paar uur later een bronzen medaille omgehangen kreeg!

In de middag waren Engel en Brigitte aan de beurt. Engel mocht zich als eerste omkleden. Vooraf was hij een beetje zenuwachtig en tijdens de proef op paard Ryder ging het niet helemaal goed. Het resultaat was een vierde plaats! Achteraf was hij wel tevreden en zei hij vanavond zelfs dat hij ze morgen allemaal gaat inpakken. Brigitte was als laatste aan de beurt vandaag. Nadat Cindy haar haar had gedaan, wat wijze woorden had meegegeven (“Goed je best doen en goed concentreren”) en Brigitte nog een paar Michael Jackson dansmoves had gedaan was het tijd om serieus te worden en richting de paarden te gaan. Brigitte was in de hoogste poule ingedeeld samen met zeven andere sporters! Het was dus druk in de bak. Brigitte en paard Rye deden hun best maar de rest was vandaag helaas net iets beter; een zesde plaats! Hierdoor staat de teller van Team NL Paardrijden op 1x brons, 1x vierde en 1x zesde.

Jaap had dus vrij gekregen van coach Anja maar hij moet zaterdag nog een wedstrijd rijden terwijl de rest dan vrij heeft. Mede dankzij Brigitte heeft Jaap vandaag wel een cowboy hoed gescoord! Brigitte kreeg de uitdaging om een pin voor een cowboy hoed te ruilen omdat Jaap die graag wilde. Na een paar mensen aangesproken te hebben leek het een beetje te veel gevraagd; een hoed voor een pin ruilen. Ze gaven de hoop nog niet op en gingen samen even verderop kijken. Geen 10min later kwamen ze beide lachend terug en had Jaap een cowboy hoed op z’n hoofd! Wij lagen allemaal in een deuk en Jaap kon zijn geluk niet op.

Intussen was het ook druk bij de andere sporten. Atletiek had vandaag acht finales op het programma staan! Sanne, Dennis, Bjorn en Sander hadden hun 400m finale en Sander, Marlon, Vera en Sanne moesten kogelstoten. De coaches Herman en Caro waren vandaag dus alleen maar van hot naar her aan het hollen!

Sanne, die ’s ochtends de 400m moest lopen en ’s middags moest kogelstoten, had een zeer succesvolle dag. In de ochtend verbeterde zij haar PR en won zij met een tijd van 1.28.01min een zilveren medaille! Dit gaf haar zoveel energie dat zij zichzelf in de middag naar een bronzen medaille gooide met een afstand van 6,09m wat ook een verbetering was van haar PR.

Sander had hetzelfde programma als Sanne vandaag maar hij moest beide onderdelen ’s ochtends afwerken. Het begon met  kogelstoten wat helaas niet zo goed ging als gewenst; met 7.43m won hij de vijfde plek. Geen half uur later moest Sander alweer de 400m sprinten. Het was geen ideale voorbereiding op de wedstrijd maar misschien motiveerde hem dat juist extra; hij won zilver! Voor Sander betekende dit ook een verbetering van zijn PR op de 400m.

Dennis won in zijn 400m race met een tijd van 58.61sec de zilveren medaille. Ook voor Dennis was dit een PR. Hij had nog nooit onder de minuut gelopen! Bjorn maakte er een spannende race van maar werd vierde met een tijd van 57.35sec

In de middag moesten Vera en Marlon kogelstoten. Vera was als eerste aan de beurt. En met succes! Zij won vandaag voor het eerst in haar leven een medaille! Met een afstand van 3,66m won zij zilver bij het kogelstoten. Marlon die 20min later naar de zandbak mocht werd in haar divisie vijfde met een afstand van 4,03m. Hierdoor staat de teller van Team NL Atletiek op 4x zilver, 1x brons, 1x vierde en 2x vijfde.

Bowlers Joyce en Wouter mochten vandaag hun gouden mixed dubbels medaille ophalen. Beiden straalde van oor tot oor. In de middag gingen zij even bij Healthy Athletes langs. Morgen hebben beide hun singles finale op het programma staan. De teller van Team NL Bowlen blijft dus staan op 1x goud (al voelt het als 2x goud).

Ook de (lange afstand) zwemmers waren vandaag bij HA te vinden. Alleen zwemster Leonie had de divisioning voor de 25m rugslag in de ochtend op het programma staan. Na haar te hebben aangemoedigd konden alle zwemmers richting HA. De teller van Team NL Lange afstand zwemmen blijft dus op 1x zilver staan (al voelt het hierbij als 4x zilver). De teller van Team NL Zwemmen blijft dus ook op 3x goud, 2x brons en 1 diskwalificatie staan.

De voetballers hadden vandaag ook lekker een dagje vrij en besloten naar Long Beach te gaan om de wielrenners en zeilers daar aan te moedigen! De wielrenners Danny en Jozua hadden hun 5km tijdrit finale. De race begon rond 13.30u dus het was behoorlijk afzien in de hitte van de dag. Danny werd in zijn divisie zesde met een tijd van 9.50.33. Jozua was net iets langzamer dan Danny en zat dus ook in een andere divisie. Hij werd zesde met een tijd van 10.31.31. Hierdoor staat de teller van Team NL Wielrennen op 1x vierde, 1x vijfde en 3x zesde.

Bij het skeeleren waren er vanochtend vroeg finales van de 500m. Ricardo en Ilyasse wonnen overtuigend hun wedstrijden en nemen dus nog een gouden medaille mee naar huis. Barbara deed het super goed en werd derde! Sara was vijfde geworden maar dat kwam omdat zij een divisie hoger is gezet. Uiteindelijk, kijkende naar de tijden, was dit niet nodig geweest maar Sara had vrede met haar vijfde plaats. In de middag zou Sara nog meedoen aan een Unified Sport Experience met o.a. Apolo Ohno. Helaas werd dit met minstens een paar uur uitgesteld en was Sara het wachten op een gegeven moment zat. Gelukkig was zij nog wel op de foto gegaan met Apolo. Hierdoor staat de teller van Team NL Skeeleren op 4x goud, 2x zilver, 1x brons en 1x vijfde.

Vandaag mochten de judoka’s ook eindelijk de mat op voor hun finale wedstrijden. Ondanks dat de organisatie rommelig was in de dojo deden Robin en Vivian het goed! Robin heeft drie van de vier wedstrijden helaas verloren en werd vierde. Vivian won juist drie van de vier wedstrijden en gaat dus met zilver naar huis! Hierdoor staat de teller van Team NL Judo op 1x zilver en 1x vierde. De overige judoka’s moeten morgen en vrijdag aan de bak!

Tennissers Sharon en Kevin moesten vandaag hun mixed dubbels finale spelen tegen Duitsland! Het was een spannende wedstrijd waarin ze met 4-0 achter kwamen te staan. Gelukkig bleven de twee doorvechten en wisten zij de wedstrijd uiteindelijk met 10-6 te winnen. De bronzen medaille was binnen! Hierdoor staat de teller van Team NL Tennis op 1x brons.

Bij handbal was het vandaag een spannende wedstrijd. “Team NL Handbal maakte 10 prachtige doelpunten, maar helaas maakte India er net 5 meer” aldus hoofdcoach Nina. De handballers blijven onder de indruk van de tegenstander in de eerste 10min waardoor ze te snel achter komen te staan waardoor het een flinke inhaalrace wordt. Morgen hebben ze lekker een dagje vrij om te relaxen voor hun wedstrijd tegen Egypte op vrijdag.

Op Long Beach hadden de zeilers weer hun divisioningswedstrijden. Met beide teams gaat het goed en was het vergelijkbaar met voorgaande dagen. Er blijft een harde wind staan waardoor de teams hard moeten werken. Morgen hebben de Michael en Michiel geen wedstrijden maar wel een Unified Sports Experience. Ze gaan dan racen in een bootje met een bekende unified partner. Het is even afwachten wie dat gaat worden, maar het zal vast een belevenis worden!

De gymnasten Mark, Chantal en Rianka hadden vandaag een rustig dagje. Mark heeft in de ochtend een uurtje getraind. De dames een uurtje in de middag. Hun finale wedstrijden gaan vrijdag van start!

De teller van Team NL 2015 staat vandaag op 8x goud, 8x zilver, 6x brons, 4x vierde, 4x vijfde, 4x zesde en 1 diskwalificatie.