World Summer Games Athene 2011

special olympics athene summer games team nl nederland verstandelijk beperking

Special Olympics Inc., een wereldwijde organisatie op het gebied van sport voor mensen met een verstandelijke beperking, organiseert ‘s werelds grootste sportevenement in 2011! De Special Olympics World Summer Games.

De World Summer Games zijn voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan, maar er is meer! Door middel van deze World Summer Games kunnen de Special Olympics sporters hun talenten en vaardigheden tonen op wereldniveau en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

De World Summer Games worden elke 4 jaar (in het pre olympisch jaar) georganiseerd. Tijdens de World Summer Games van 2011 worden ongeveer 7500 sporters, 2500 coaches en begeleiders en 3000 officials uit 182 landen verwacht. Deze sporters komen uit in 22 takken van sport op 30 verschillende sportlocaties.

Naast de sportprogramma's worden er tijdens het evenement ook de zogenaamde randprogramma's aangeboden deze betreffen o.a.;

  • Host Town programma van 20 tot en met 24 juni 2011; het doel is om de sporters te laten acclimatiseren voordat de wedstrijden beginnen. Special Olympics vindt het belangrijk dat sporters niet alleen hun sportvaardigheden ontwikkelen, maar ook hun persoonlijke vaardigheden en kennis. Het kennismaken met de cultuur van het land is daarom een belangrijk doel. Gedurende deze dagen zullen de sporters van Team NL verblijven op Cyprus.
  • Torch Run; wereldwijd wordt de 'Flame of Hope' door politiemensen voor Special Olympics rondgedragen. Bij elk evenement wordt de vlam binnengedragen. Het ontsteken van de vlam is het hoogtepunt van de openingsceremonie en het startsein voor de Games.
  • Healthy Athletes; diverse gezondheidsprogramma's die zich o.a. richten op ogen, gebit, voeten en algehele conditie. Professionals geven vrijwillig advies op hun vakgebied aan de sporters, zodat zij hun gezondheid en leefomstandigheden kunnen verbeteren en niet in de laatste plaats, hun sportprestaties.
  • Global Youth Summit; een internationaal project dat de ervaring van deelnemende sporters wil gebruiken om contact te leggen met leeftijdsgenoten van scholen in hun eigen omgeving.

Voor meer info over het volgen van Team NLTeam NL zelf, de sporten, etc. kijk in de linkerkolom!

See video