Zondag 26 juli - De eerste medailles zijn binnen!

Vandaag stonden 10 van de 13 sporten op het schema. Gymnastiek, judo en paardrijden hadden vrij dus was het voor hun alle drie een mooie dag om naar Healthy Athletes te gaan.

Wij, fotograaf Rachelle en ik, gingen vanochtend naar atletiek. Daar moesten alle drie de dames kogelstoten. Marlon ging als eerste en gooide zoals voorspeld door de coaches. Vera liet wat steken en gooide dus minder ver dan normaal. Sanne haalde krachten naar boven als nooit tevoren en gooide dus een PR! In de middag waren de sporters van atletiek vrij dus ook zij gingen bij Healthy Athletes langs.

Na het kogelstoten stapten wij op de bus naar het LA Convention Center waar om 12.30 de handballers moesten aantreden tegen Kenia voor hun divisioningswedstrijd. Ondanks een goeie voorbespreking van hoofdcoach Nina wisten de handballers niet te winnen. De handballers speelden wel goed samen en dus was iedereen eigenlijk tevreden. Tijdens de divisioningswedstrijd tegen Duitsland in de middag wisten de handballers twee keer te scoren en hield keeper Monique knap een penalty tegen. Over het aantal tegendoelpunten hebben we het dan even niet. De coaches vonden dat het hartstikke goed was gegaan vandaag en worden dus in de juiste poule ingedeeld.

Wij waren intussen alweer richting USC aan het rijden omdat om 14.30u Miranda de eerste finale wedstrijd van Team NL moest zwemmen! Miranda was er helemaal klaar voor maar werd helaas net voor de startblok afgeleid door een vrijwilliger die aan Miranda vroeg welke slag ze moest zwemmen. Miranda dook het water in en deed een vrije slag. Gelukkig keek ze om haar heen en veranderde zij haar slag gelijk in een schoolslag. Door die ene vrije slag aan de start van de wedstrijd werd Miranda echter gediskwalificeerd. Jammer, want uiteindelijk zwom zij wel een persoonlijk record. Gelukkig was Miranda nog steeds blij met haar deelname vaantje.

Na Miranda moest Trienco de 50m schoolslag zwemmen. Hij ging goed van start maar liep op de eerste 25m achter op de concurrentie. Gelukkig had Trienco in de tweede 25m nog genoeg energie waardoor op een haar na als derde aantikte. Met een verschil van zes honderste won hij een bronzen medaille!

Jitze was de volgende die moest zwemmen. De 25m rugslag was zijn onderdeel. Hij ging als een speer van start maar viel helaas wat terug. Mede dankzij een diskwalificatie had Jitze echter brons gewonnen! Wat was hij blij. En terecht!

Wachtende op zijn medaille voor de 50m schoolslag moest Trienco eigenlijk alweer opstellen voor de 25m rugslag. De chaos werd hem iets te veel op dat moment, maar gaf hem extra energie bij het zwemmen van de wedstrijd. Hij wist op het nippertje de concurrentie achter zich te houden en won goud! Met een verschil van acht honderdste was het weer een spannende race die hij gelukkig won.

Op de bowlingbaan moesten Joyce en Wouter vandaag hun divisioningswedstrijden bowlen. Dit hield in dat beide sporters drie games moesten gooien. Wouter had in het begin last van de zenuwen en ging van een totaal van 85 in de eerste game naar 173 in de laatste. Een behoorlijke stijging. Joyce had juist vooraf een beetje last van de spanning maar na het gooien van de eerste bal had ze gelijk de swing te pakken. Zonder al te veel moeite wist zij dus haar PR te verpulveren!

Bij het lange afstand zwemmen moesten Wessel, Lars en Elisabeth het open water in bij Long Beach om de 1500m te zwemmen. Alles verliep goed en hoofdcoach Carmen was tevreden. In de middag mochten alle drie de zwemmers ook nog een high performance demo geven. In eerste instantie mocht Lars hier niet aan meedoen, maar door een afwezige had hij toch geluk. In de demo zwom één Special Olympics sporter met twee reguliere sporters. Alle drie moeten binnen 10sec van elkaar finishen en alle groepen starten om de 15sec. Een leuke variant op het open water zwemmen die de sporters erg leuk vonden!

In het LA Convention Center moesten alle skeeleraars vandaag hun diverse divisioningswedstrijden skaten. Het zou ’s ochtends vroeg beginnen maar door wat opstart problemen werd dat ineens verplaatst naar de middag. In de middag liep het ook allemaal weer uit, dus qua organisatie valt er nog wat te verbeteren. Qua sporten niet, want alle vier reden een goede wedstrijd en hoofdcoach Cynthia was tevreden. De tijden zijn langzamer dan in Nederland maar aangezien het ondergrond langzamer is (plastic vs asfalt) en de baan kleiner waren de tijden naar verwachting.

De zeilers mochten vanochtend vroeg al naar Long Beach om een zwemtest te doen. Dat verliep gelukkig zonder problemen want ’s middags moest er gezwommen worden. Tijdens de training stond er een (te) harde wind waardoor maar liefst 18 van de 25 boten omsloegen. Helaas ging ook één van de Nederlandse boten om door de wind maar was de reddingsboot nabij. Alles verliep goed dus hoofdcoach Mark had niks te klagen.

Op de tennisbaan hadden Sharon, Kevin en Wesley hun singles divisioningswedstrijden die goed gingen. Alle drie wonnen er één en verloren er één. Mooi in evenwicht met z’n allen.

De wielrenners hadden vandaag in de hitte op Long Beach een training. Die verliep goed dus de heren zijn klaar voor hun diverse 5km wegritten die morgenochtend om 8.45u beginnen.

Helaas weet ik op het moment van schrijven niet hoe de dag bij het voetbalteam is verlopen, maar ik weet 100% zeker dat het een reuze gezellige dag is geweest met veel plezier (het voetbalteam kennende ;)!