Heel veel medailles in Hull

Op zaterdag 3 maart deden zes zwemmers van zwemvereniging GJVW weer mee aan het jaarlijkse Special Olympics Zwem Evenement in Hull, Engeland. Lees hieronder het verslag van hun coach Ed.


Op vrijdagavond 2 maart vertrokken de zwemmers Rene, Fons, Albert, Desiree, Hanneke en Sylvia met Ingrid en Ed als coach richting de P&O boot in de Europoort. Daar zouden we Jaap, Nellie en Corrie ontmoeten. Dit zijn de mensen van Rotary club Botlek die er mede verantwoordelijk voor zijn dat we ook dit jaar weer naar Hull konden gaan om deel te nemen aan de zwemwedstrijden.

Na een overtocht met windkracht 6 arriveerden we om 8.00u in Hull. Hier zijn we eerst met de plaatselijke Rotary Club gaan ontbijten. We hadden nog wat tijd over voordat we richting het zwembad moesten, dus zijn wij een uurtje gaan bowlen. Na het uurtje bowlen waren de armen goed warmgedraaid en klaar voor het zwemmen. Bij het zwembad aangekomen kwamen wij er helaas achter dat wegens het slechte weer 3 verenigingen waren afgehaakt.

De 6 zwemmers konden meedoen aan 2 individuele nummers en aan de estafette samen met een Engels team. Na een aantal spannende wedstrijden gingen de zwemmers richting Nederland met 4x brons, 7x zilver en 6x goud. Alle zwemmers hadden een medaille, wat die avond op de boot terug gevierd kon worden!

De zwemmers en begeleiders hebben weer genoten van dit geslaagde weekend en we willen de Rotary club dan ook weer hartelijk bedanken voor dit weekend.