• Home
  • Wil jij sporten?

Wil jij sporten?

World Summer Games shanghai special olympics

Ben jij sportief? Vind jij trainen fijn en wil je steeds beter worden? Wil jij toegejuicht worden door een enthousiast publiek? En die bronzen, zilveren of gouden medaille winnen? Als je van een uitdaging houdt en het spannend vindt om aan wedstrijden mee te doen, dan zijn de sportevenementen van Special Olympics echt iets voor jou.

Via Special Olympics gaat er een wereld aan sportieve mogelijkheden voor je open. Er zijn meer dan 30 Special Olympics sporten, waaronder atletiek, gymnastiek, judo, tennis, voetbal en zwemmen. Ook leer je op een leuke manier heel veel nieuwe mensen kennen. Special Olympics is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Er is daarvoor een speciaal systeem ontwikkeld waarbij alle sporters ingedeeld worden naar hun eigen sportprestaties. Plezier staat voorop. 

Wereldwijd 
De regionale en landelijke sportevenementen van Special Olympics zijn toegankelijk voor alle mensen met een verstandelijke beperking die in meer of mindere mate een sport beoefenen. Special Olympics Inc. organiseert ook op internationaal niveau zomer- en winterspelen. Hier doen maar liefst 170 landen aan mee. 

Trots
Via sport wil Special Olympics de persoonlijke ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking stimuleren, het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van mensen vergroten en bijdragen aan een positieve beeldvorming.